Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за изнудване и принуда в Перник

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност три лица за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване и насила на длъжници на компания за заеми в Перник, употребяваща лиценза на кредитна институция със сходно название. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Участниците бяха арестувани на 1 октомври 2019 година по време на дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ТСБОП - Перник. При осъществените претърсвания на 7 адреса, 3 автомобила и персонални обиски, бяха открити и конфискувани записи на заповеди и пълномощни, персонални документи, кредитни и дебитни карти на длъжници, бележки с имената на кредитополучатели, дължими от тях суми и наложени им наказателни лихви, удостоверение за регистрация на автомобил, 5000 лв. в брой, както и други доказателства за незаконна активност.

Доказателствата сочат, че групата е работила на територията на област Перник от март 2017 година Участниците се представяли като чиновници на компанията за заеми, без да имат трудови правни отношения с нея, нито с различен шеф. Въпросната компания предоставяла неголеми заеми, най-вече на малоимотни хора, множеството от които от ромски генезис.

Тримата „ чиновници “ – всичките с престъпни досиета, изнудвали длъжници, които не можели да погасяват вноските си, като ги заплашвали по телефона и при визити в домовете им. Прилагали физическо принуждение, налагали и наказателни лихви отвън договорните условия за заем.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на тримата е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР