Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност десет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност десет лица за участие
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на десетима трафиканти на бежанци

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 10 лица за присъединяване в проведена незаконна група за превеждане през границата на страната обособени лица и групи мигранти, оповестиха от пресцентъра на Апелативната профилирана прокуратура.

Обвинените бяха арестувани на 25 септември 2019 година в София и Костинброд при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Извършени бяха общо 28 претърсвания на жилища, коли, както и персонални обиски. Иззети са таблети, телефони и радиостанции, употребявани в незаконната активност.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила от октомври 2018 година Участниците набирали открили се в София и региона мигранти - претенденти за нелегално извеждане от страната към Сърбия и Западна Европа. Поемали и мигранти, превеждани незаконно от Турция от други трафиканти. Участниците уреждали превозването им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с коли или през „ зелена граница “, където били поемани от локални хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР