Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 3 лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 3 лица за участие
Коментари Харесай

Прокуратура привлече като обвиняеми трима души за участие в престъпна група за трафик на хора

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 3 лица за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на хора за потреблението им за развратни дейности – предложение на полови услуги против възнаграждение.

Тримата са арестувани на 04.02.2022 година на територията на гр. Бургас при профилирана полицейска интервенция на Сектор БОП-Бургас към отдел „ Югоизточен “ при ГДБОП-МВР под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

К. И. е притеглен като началник на проведена незаконната група. Според събраните досега доказателства тя е работила от август 2021 година до 04.02.2022 година на територията на Република България, като е била основана да прави с користна цел закононарушения по член 159а и чл.159 г от Наказателен кодекс (трафик на хора).

За управление на проведена незаконна група Наказателен кодекс планува „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години.

За присъединяване в групата са упрекнати Н. И. и А. Л., за което могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години.

На 07.02.2022 година, по реда на член 64 от Наказателно-процесуален кодекс, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ на тримата обвинени.

В намерено съвещание съдът дефинира най-тежката мярка за обвинявания като началник на незаконното съдружие и „ домакински арест “ за привлечените към наказателна отговорност като участници в групата
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР