Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие
Коментари Харесай

МВР показа зрелищни снимки и видео от акцията срещу рекетьорската банда в Монтана

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 10 лица за присъединяване в проведена незаконна група за рекет посредством насилствени дейности (в това число нанасяне на телесни повреди) и разпространяване на опиати, работила на територията на Монтана и района.

Припомняме, че участниците в групата бяха арестувани през вчерашния ден при интервенция на чиновници на ГДБОП и ГДНП, със съдействието на чиновници от Дирекция „ Жандармерия “, проводена под управлението на Специализираната прокуратура.

Както Блиц съобщи първи,  измежду задържаните бе и известният престъпник Мартин Антов, обвинен по " Килърите-2 " и непосредствен до Антон Петров - Хамстера.

В рамките на интервенцията са претърсени десетки адреси и коли, осъществени са и голям брой персонални обиски в Монтана и в София. На три от адресите са открити и конфискувани разнообразни по количество и тип опиати, над 20 000 лв. и огромен брой други доказателства за незаконна активност. В къщата на водача са открити мачете и секира, а в колата му – железна палка.




Разпитани са десетки очевидци, множеството от които пред арбитър, осъществени са и огромен брой разпознавания. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила в района на Монтана от 2012 година Занимавала се е с разнообразна незаконна активност – най-много рекет над аграрни производители, предприемачи и жители, както и разпространяване на опиати.



С прокурорски постановления десетимата участници за арестувани за период до 72 часа, следва в утрешния ден Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания углавен съд претенции за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.





 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР