Специализираната прокуратура предаде на съд шестима полицейски служители, обвинени за

...
Специализираната прокуратура предаде на съд шестима полицейски служители, обвинени за
Коментари Харесай

Шестима полицаи отиват на съд за събиране на такса "спокойствие" в София


Специализираната прокуратура съобщи на съд шестима полицейски чиновници, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи.

Групата е работила от началото на 2017 година до 23 януари 2019 година на територията на София. Тя е била ръководена от контрольор в Четвърто районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи, в нея взели участие четирима чиновници от същото ръководство и чиновник от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

Шестимата упрекнати са предадени на съд за това, че желали рушвет от шефове на търговски обекти в София, с цел да не бъдат осъществявани инспекции в обектите им.

Търговците плащали ежемесечна такса „ успокоение “. Полицейските чиновници предупреждавали служащите в комерсиалните обекти и за идни инспекции по линия на търговията с подправени артикули и укриване на налози.

Максималното наказване, което могат да получат, в случай че бъдат приети за отговорни, е „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР