Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Разбиха група наркопласьори във Варна

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четирима участници в проведена незаконна група за разпространяване на опиати във Варна. Те са арестувани на 5 ноември 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП, ОДМВР-Варна и Специализираната прокуратура. Задържан и упрекнат по същото досъдебно произвеждане е и различен пропагандатор на дрога, за който се ревизира дали е имал връзка с групата, оповестиха от прокуратурата във Варна.

Според събраните досега доказателства участниците са пласирали на територията на града разнообразни типове опиати от октомври 2016 година По време на интервенцията по задържането им у тях и в претърсените 10 адреса и 5 автомобила са открити и конфискувани 170 г кокаин, 370 г хероин, 313 г марихуана, 42 000 лева в разнообразни валути, електронни везни и други доказателства за незаконната активност на групата. Част от конфискуваните наркотични субстанции са били разфасовани и готови за продажба на черния пазар.

Всички упрекнати по досъдебното произвеждане са престъпно проявени, част от тях са осъждани. По случая са употребявани СРС.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено задържане до 72 часа. Днес, 8 ноември 2017 година, в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР