Специализираната прокуратура повдигна обвинение на кмета на Божурище Георги Димов

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на кмета на Божурище Георги Димов
Коментари Харесай

Обвиниха кмета на Божурище в длъжностно престъпление


Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на кмета на Божурище Георги Димов за закононарушение по работа и го остави в ареста за още 48 часа, заяви bTV. Вероятно до края на седмицата обвиняването ще изиска от спецсъда непрекъснатото му задържане.

Кметът продал общинска земя при съмнителни условия и на цена за 2 лв. и 16 стотинки на квадратен метър в Божурище. Според обвиняването търгът за 80-те декара земеделска земя е проведен по този начин, че доста жители да не са получат достъп до присъединяване в него.

Прокуратурата твърди, че на уеб страницата на общината единствено за час е била качена публикация за продажбата на апетитните парцели. За това и кметът е упрекнат в длъжностно закононарушение.

Прокуратурата е повдигнала обвиняване и на зам.-кмета на Божурище и на началника на отдел „ Общински имоти” за сформиране на документи с погрешно наличие.

Преди да изтече 14 - дневният период за обжалване, за един работен ден са подписани контракти с купувачите на земите, отразени са в Агенцията по вписванията в Сливница, отписани са от книгите на общината и са предадени на новите притежатели. Те са три юридически лица и едно физическо. Физическото е следовател в Националната следствена работа. В едно от комерсиалните сдружения прокурист е бащата на кмета.

При годишна заплата от 22 000 лв. кметът е изтеглил заем един милион лв.. Прокуратурата ще изиска Георги Димов да бъде отхвърлен от служба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР