Специализираната прокуратура повдигна обвинение на четирима души за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на четирима души за участие в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на четиримата лихвари от Лясковец

Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на четирима души за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство и рекет. Групировката е работила на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско.

Припомняме, участниците в групата бяха арестувани през вчерашния ден при интервенция на ТСБОП-Велико Търново и Специализираната прокуратура. При следствието бяха претърсени жилища и коли, осъществени бяха персонални обиски, както и разпити на очевидци.

При обиските бяха конфискувани към 40 000 лв., украшения, нелегално притежавана пушка, както и огромен брой документи за благосъстоятелност, за които се допуска, че са на длъжници.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила от януари тази година. Тя е предоставяла " заеми ", а при положение на закъснение се е прибягвало до закани и нападателни дейности. Начислявали са се и наказателни лихви.

Днес упрекнатите бяха арестувани за 72 часа. Предвижда се на следващия ден Специализираната Прокуратура да изиска налагане на ограничения за неотклонение " Задържане под стража " на двама от участниците и " Домашен арест " на другите двама. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР