Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за трима от обвиняемите за

...
Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за трима от обвиняемите за
Коментари Харесай

Поискаха постоянен арест за трима от аферата в НОИ-Силистра

Специализираната прокуратура изиска непрекъснат арест за трима от обвинените за непозволеното разпределяне на оптимални пенсии в Силистра, заяви Българска национална телевизия.

Иска се за непрекъснато в ареста да останат Милен Пенчев, шеф на териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Силистра, Стоянка Симеонова и Тодор Тодоров.

Престъпната групата е работила от 2017 година За две години от схемата са се възползвали към 20 души.

В трудите им книжки ги представяли като някогашни миньори, тъй като това им дава право да се пенсионират по-рано и с по-висока пенсия - над 600 лв.. За услугата пенсионираните заплащали 10 000 лв. разсрочено, откакто се отпусне пенсията.

За присъединяване в проведената незаконна група са упрекнати общо шестима.

Припомняме, че по-рано през днешния ден водачът на " Воля " Веселин Марешки упрекна Вътрешна македонска революционна организация за схемите в Национален осигурителен институт.

Бившият обществен министър Иван Нейков пък дефинира аферата като закононарушение на белите якички.

Вчера спецпрокуратурата разкри детайлности към акцията. Стана ясно, че заместник-кметове и общински съветници са се облажвали от схемата.

На 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП тършуваха в София и Силистра срещузлоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт.

След това разпитаха към 10 души, като за разпит бе отведен и шефът на клона на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от Национален осигурителен институт са източени милиони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР