Специализираната прокуратура остави в ареста петимата мъже, обвинени в лихварство

...
Специализираната прокуратура остави в ареста петимата мъже, обвинени в лихварство
Коментари Харесай

Оставиха в ареста петимата, задържани за лихварство в Берковица

Специализираната прокуратура остави в ареста петимата мъже, упрекнати в лихварство след акция на ГДБОП в Берковица, съобщи Нова телевизия. Защитата на обвинените изиска мярка за неотклонение " подписка " или " парична гаранция ", само че съдът постанови „ задържане под стража ”.
Те бяха арестувани в четвъртък при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Берковица и видинското село Арчар със съдействието на чиновници на Дирекция „ Жандармерия “. Петимата участници в групата са в роднинска връзка и носят една и съща фамилия. При осъществените претърсвания и изземвания в къщи и коли на ръководителя и членовете на незаконното съдружие са открити и конфискувани към 2 кг златни украшения, бележници със описи и данни на длъжници, мастербокс с цигари без акцизен бандерол, първокласни коли.
Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2016 година Занимавала се е главно с лихварска активност, като е предоставяла на нуждаещи се заеми в разнообразни размери против високи лихви - нормално 30% месечно. В доста случаи „ заемодателите “ желали лихвите да се възвръщат с по 100 лева седмично. При закъснение на вноска следвало внезапно увеличение на дълга, закани, физическа кавга, претенции за прекачване на къщи и коли. Има данни, че участници в групата са принуждавали длъжниците си да правят срещу волята им противозаконни дейности, до момента в който намерят метод да се издължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР