Специализираната прокуратура не е констатирала да има данни главният прокурор

...
Специализираната прокуратура не е констатирала да има данни главният прокурор
Коментари Харесай

Специалираната прокуратура няма да разследва Гешев по сигнала на Рашков

Специализираната прокуратура не е установила да има данни основният прокурор Иван Гешев да е направил закононарушение и е отказала да образува следствие против него по сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщав, базирайки се на представителя на профилираното обвиняване Христо Кръстев.

В сигнала Рашков твърдеше, че Гешев е направил закононарушения, разгласявайки данни от специфични разследващи средства.

" Наблюдаващият прокурор по инспекцията, на база събраната информация, е установил, че не са налични данни за осъществено закононарушение от страна на основния прокурор. Копие от постановлението за отвод от формиране на досъдебно произвеждане е било изпратено до министър Рашков, като все още не е постъпвала тъжба от негова страна във връзка отхвърли, с цел да се извърши инстанционен надзор ", оповестява още Българска телеграфна агенция. При внасянето на сигнала Рашков беше оповестил, че ще апелира възможен отвод. Засега той не е коментирал развоя на проблема.

От профилираната прокуратура оповестяват, че в хода на инспекцията са били снети пояснения от магистрати и чиновници на дирекция " Публична връзка " към админситрацията на основния прокурор, събрани са били и съответните документи.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че ще сезира прокуратурата с данни, че Гешев е направил закононарушение в петък, 23 юли, по време на чуването му в Народното събрание и ден откакто Висшия правосъден съвет (ВСС) отхвърли да се занимава с тематиката, сезиран от служебния правосъден министър Янаки Стоилов. В края на юли, служебният вътрешен министър Бойко Рашков внесе против Гешев в Националната следствена работа. Оттам въпросът беше препратен към профилираната конструкция, като представителят на основния прокурор Сийка Милева в малко изказване без опция за въпроси разгласи, че дейностите на Рашков са следващата " политическа офанзива, чиято цена е неефективно действие на правоохранителните органи ". Рашков твърдеше, че съгласно него има задоволително доказателства за закононарушение по член 287а точка 2 и от член 360 от Наказателния кодекс - изнасяне в общественото пространство на материали, добити посредством специфични разследващи средства, както и на преписка през мобилни телефони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР