Специализираната прокуратура извика на разпит зам.-министърът на външните работи Георг

...
Специализираната прокуратура извика на разпит зам.-министърът на външните работи Георг
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разпитва зам.-министър от Външно

Специализираната прокуратура извика на разпит зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. На влизане в постройката на Специализирания съд Георгиев съобщи, че е получил призовка за разпит и не знае повече детайлности.

По неофициална информация, обаче, зам.-министърът ще бъде разпитан по делото, обвързвано с Васил Божков.

Преди седмица се появих информации, че Министерство на външните работи е издало служебни паспорти на Васил Божков и притежателя на ФК " Левски " Георги Попов на 26 август 2019 година като членове на УС на Българския съюз за физическа просвета и спорт, които са анулирани на 17 февруари 2020 година Тези паспорти са издадени по отношение на приключването на периода на предходните им служебни паспорти, издадени през 2016 година

Външно министерство е издало длъжностен паспорт на Васил Божков и през 2011 година на съображение служебните му задължения като член на УС на сдружението Български съюз за физическа просвета и спорт.

Припомняме, че Васил Божков и Георги Попов избягаха в края на януари в Обединените арабски емирства. Малко по-късно, управляващите в София желаеха тяхната екстрадиция.  

Междувременно, от Министерство на външните работи оповестиха, че по заповед на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева комисия на Инспектората на Министерство на външните работи ще извърши инспекция на всички издадени дипломатически и служебни паспорти през последните 10 години. Комисията ще би трябвало да откри техния брой, основанията за тяхното издаване, както и да направи рекомендации за смяна на настоящата нормативна уредба при положение на нужда.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР