Специализираната прокуратура извършва проверка по сигнал от ГЕРБ, свързан със

...
Специализираната прокуратура извършва проверка по сигнал от ГЕРБ, свързан със
Коментари Харесай

По сигнал от ГЕРБ: спецпрокуратурата образува контрапроверка за ареста на Бойко Борисов

Специализираната прокуратура прави инспекция по сигнал от ГЕРБ, обвързван със задържането по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Това излиза наяве от прессъобщение на спецобвинителите, до момента в който в Народно събрание текат промени на закона за закриване на институцията.

Администратиният секретар на ГЕРБ е решил, а спецпрокурорите незабавно удостоверяват, че има данни за " вероятно осъществени закононарушения по работа от лица, заемащи висши обществени длъжности " и " евентуално осъществени незаконосъобразни дейности, които евентуално реализират състав на закононарушение по Наказателен кодекс, по отношение на формирано досъдебно произвеждане от Главна дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи ".

Очевидно е, че щом разследвнаето е на ул. " Черковна ", то е против министър или зам.министър на Министерство на вътрешните работи - шефът на ГДНП не е контингент на СП.

Ето и известието на обвинителите:

Специализираната прокуратура прави инспекция по сигнал на административния секретар на Политическа партия „ ГЕРБ “

На 30.03.2022 година в Специализираната прокуратура постъпи сигнал от административния секретар на Политическа партия „ ГЕРБ “. В него се излагат изказвания за вероятно осъществени закононарушения по работа от лица, заемащи висши обществени длъжности, които по смисъла на член 411а, алинея 1, т. 4 от Наказателно-процесуален кодекс са от компетентността на Специализираната прокуратура.

В сигнала се твърди за евентуално осъществени незаконосъобразни дейности, които евентуално реализират състав на закононарушение по Наказателен кодекс, по отношение на формирано досъдебно произвеждане от Главна дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, по което са арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

На съображение на член 145 от Закона за правосъдната власт прокурор от Специализираната прокуратура е разпоредил осъществяване на инспекция по случая. От Софийска градска прокуратура са изискани информация и документи.

Във връзка с високия публичен интерес Специализираната прокуратура ще осведоми от време на време обществеността за осъществените дейности по инспекцията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР