Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха престъпна група за производство на

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха престъпна група за производство на
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група, произвеждала скиминг устройства

Специализираната прокуратура и ГДБОП разрушиха незаконна група за произвеждане на скимиращи устройства. В хода на интервенцията са арестувани четири лица, двама от които братя. Групата е работила от началото на 2018 година.
"Неправомерно са теглени парични средства от подправени банкови карти. Задържани са 4 лица. Двама от тях са братя от Нови хан. Единият от участниците е съден за сходно закононарушение във Виетнам през 2015 година Друг е арестуван през 2017 година в Чили за непозволено изтегляне на средства и е излежал ефикасна присъда. Трети също е бил арестуван в Естония. “, сподели представителят на сцепрокуратурата прокурор Сийка Милева.
Скимирането на банковите карти се е случвало на територията на страни от Европейския съюз и по българското Черноморие в дейния сезон, а тегленето на паричните средства е ставало в страни от Латинска Америка, Бали, Индонезия и Тайланд, а напоследък и в Израел. Парите били връщани в България, а по-късно на дребни суми превеждани на родственици.
При претърсвания на редица адреси са открити две работилници, в които са открити флаш памети, заготовки, лайсни за банкомати, мемори карти и други устройства.
Според профилираната прокуратура новата наклонност в скимиращите устройства е те да са по-малки, само че и старите и новите устройства са с микрокамера, която записва магнитната лента и съответния пин код. Затова от ГДБОП посъветваха жителите да закриват пинкода си постоянно, когато теглят пари, с цел да не може той да бъде записан на камерата. Свалянето на данните става посредством криптирани стратегии.
Техниката е изпращана до мулетата по два метода – посредством спедиторски компании и посредством водачи на камиони.
Задържаните са освободени под гаранция от 15 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР