Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР-Видин, с подкрепата на Дирекция „Жандармерия“

...
Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР-Видин, с подкрепата на Дирекция „Жандармерия“
Коментари Харесай

ГДБОП и жандармерия удариха видинското Дреновец, 9 са арестувани заради просешката мафия /ексклузивни снимки/

Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР-Видин, с поддръжката на Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи, правят дейности по следствие на проведена незаконна група за трафик на хора за милостиня (предимно в Кралство Швеция), както и пране на пари. Процесуално-следствени дейности са почнали сутринта в 6 часа и не престават и сега във видинското село Дреновец, община Ружинци.
9 души са арестувани при акцията за следствие на милостиня и пране на пари най-вече в Кралство Швеция, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.
Всички арестувани са българи от цигански генезис. Парите, които са събрани, са вложени в къщи и в скъпи коли, които към този момент са конфискувани. Ще има следствие и за пране на пари. Ще назначим инспекция на постройките и на приходите на лицата, означи зам.-главният прокурор. В хода на следствието са претърсени 9 адреса /розовата къща на снимката/, а някои от арестуваните имат роднинска връзка добави Гешев.
По неофициална информация измежду арестуваните е тартора Христо /на снимката/. Сутринта към 40 патрулки блокирали селото и атакували по едно и също време къщи на обвинените. Част от униформените носели металдетектори, с които почнали да претърсват дворовете в парцелите на бандата. В Дреновец се приказва, че Христо е изкарвал от своите просяци по 500 евро дневно, като работели по 6 месеца в Швеция и по-късно се прибирали в България. През деня неговите хора там просели, а нощем крадели. Всичко извоювано тарторите обръщали в злато, което криели в тайници в земята.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР