Специализираната прокуратура е разбила организирана престъпна група за данъчни престъпления

...
Специализираната прокуратура е разбила организирана престъпна група за данъчни престъпления
Коментари Харесай

Разбра се кой е арестуваният крупен мандраджия, укрил 900 000 лева от ДДС и каква е връзката му с вдовицата на разстреляния в Елена бизнесмен Слави Славов

Специализираната прокуратура е разрушила проведена незаконна група за данъчни закононарушения отпред на която е бил шефът на компанията за млечни артикули в Елена Стефан Василев. Чрез регистрирането на сдружения бушони той е съумял да осуети заплащането на 900 хиляди лв. Данък добавена стойност единствено за четири месеца, стана ясно от спецпрокуратурата в София. 52-годишният предприемач е в ареста от седмица, само че интервенцията на ГДБОП се е пазела в дълбока загадка. Василев е посочен за началник на групата, която е работила в четири области – Велико Търново, Русе, Търговище и Пазарджик.
Само за последните 2 години и половина „ Би Си Си Хандел” и млечното дружество към нея в Елена имала оборот от 50 млн. лв.. Василев е арестуван от профилирания съд, като решението не е дефинитивно и то може да бъде атакувано в профилирания спецсъд на 14 юни. Освен него са упрекнати още двама души, като единият е на независимост против 50 хиляди лв. гаранция. По време на интервенцията са били претърсени 21 парцела, 14 от тях в счетоводни къщи и 8 домашни адреса, като на адрес в „ Бистрица “ в София са били открити схеми, които онагледяват незаконната активност на групата за укриване на Данък добавена стойност.
Стефан Василев излиза на ярко за пръв път и досега търновските служби не са имали интерес към него по неразбираеми аргументи. Мъжът е огромен бизнесмен и държи едвам 30 % от Еленската мандра, на която е шеф паралелно с Емилия Славова. Тя е вдовица на разстреляния през 2000 година Слави Славов, който бе екзекутиран в Елена с патрони в тялото и главата.

Показното ликвидиране не е разкрито и до през днешния ден – 18 година по-късно, а Славова в никакъв случай не е желала да приказва. Въпросната акция на ГДБОП и прокуратурата за данъчни закононарушения пък е третата от 2010 година в региона. Преди 8 година бяха задържани данъчни чиновници и Младен Милков, а малко след ареста жена му Анелия се обеси в ареста. Делото против него и данъчните чиновници върви в спецсъда и осведомени плануват край най-рано след пет години. След това бе задържана друга проведена незаконна група воглаве с някогашния шефа на Търговско дружество на Национална агенция за приходите в остарялата столица Стефан Михайлов, само че по този случай информацията е още по-оскъдна. Дали в тази ситуация „ Стефан Василев” ще лъснат още веднъж данъчни чиновници към този момент не е ясно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР