Специализираната прокуратура е изпратила на Европейската прокуратура образуваното досъдебно производство

...
Специализираната прокуратура е изпратила на Европейската прокуратура образуваното досъдебно производство
Коментари Харесай

Делото за електробусите във Варна стигна до Кьовеши

Специализираната прокуратура е изпратила на Европейската прокуратура формираното досъдебно произвеждане за вероятно осъществени корупционни закононарушения от лице, което заема висша държавна работа в Община Варна, заяви на брифинг представителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев. Предстои Европейската прокуратура да реши дали делото е от нейната подготвеност.

На въпрос дали става дума за кмета на Община Варна Иван Портних, прокурор Кръстев отговори, че не може да удостовери, защото все още материалите по делото са изпратени по подготвеност на друга прокуратура и той нямам позволение да дава повече информация.

Днес сутринта от Спецпрокуратурата оповестиха, че са получили материали от инспекция на КПКОНПИ, формирана по сигнал по отношение на процедура по желание на реализатор на социална поръчка на община Варна за пазаруване на 60 електрически рейса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 млн. лв.. С разпореждане на наблюдаващия прокурор е било формирано досъдебно произвеждане - за това, че през интервала от 25 октомври 2019 година До 21 юли тази година длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние в община Варна, за да набави за себе си и за другиго полза, е нарушило служебните си отговорности и е надвишило властта си по отношение на възлагането и осъществяването на Проект "Екологично чист превоз за Варна ", финансиран по контракт за безплатна финансова помощ на Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР