Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ТСБОП-Сливен и

...
Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ТСБОП-Сливен и
Коментари Харесай

Разбиха група за изнудване чрез заплахи и насилие

Специализираната полицейска интервенция е извършена от чиновници на ТСБОП-Сливен и Ямбол в Сливенско, под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Задържани са петима участници в група, занимавала се с изнудване и насила. В хода на дейностите по следствието, в жилища в Сливен и село Самуилово, както и в два офиса в регионалния град, са открити и конфискувани документи, пари, бележници със мемоари, а от употребени от участниците коли - револвери, бухалки, вериги, хладни оръжия, полицейски палки, тактически маски.

Според събраните все още доказателства, групата е почнала незаконната си активност през септември 2020 година Четирима от участниците постъпили на работа като събирачи на задължения в два офиса на сдружение за бързи заеми в Сливен.

Скоро поели цялата активност на сдружението, в това число сключването на контракти с кредитополучатели. Предоставяли на заем разнообразни суми, измежду които и шестцифрени. След закъснение на вноска, длъжниците неотложно били посещавани, налагани им били нелегално наказателни лихви, били заплашвани (те и членове на фамилиите им, в това число със смърт), на някои бил нанасян побой.

В един от случаите, жена, договорила и получила заем от 100 000 лева за развиване на бизнес, е била принуждавана от членове на групата да внесе 400 000 лева поради насъбрани лихви.

Специализирана прокуратура е привлякла към наказателна отговорност петимата арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване и насила посредством закани и принуждение на поданици на Сливен и други селища в района.

С определение на Специализирания углавен съд на четирима от упрекнатите са взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. На един е избрана „ гаранция в пари “ в размер на 5000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР