Специализираната полицейска операция е проведена на 25 януари от служители

...
Специализираната полицейска операция е проведена на 25 януари от служители
Коментари Харесай

Във Враца неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с производство на синтетичен опиат

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 25 януари от чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР- Враца.

Акцията е осъществена след авансово следствие, в границите на което криминалистите попаднали в следите на проведена незаконна група, занимавала се с производството на синтетични наркотични субстанции от типовете „ чай за пушене „ и „ билка “.

При осъществените процесуално-следствени дейности на разнообразни адреси и транспортни средства във Враца, Мездра и Криводол са открити и конфискувани предмети и парични средства, имащи отношение към осъщественото закононарушение.  Издирени са и са разпитани голям брой лица, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

На този стадий е открито, че групата е била основана за разпространяване на наркотични субстанции на територията на региона и е работила от 2020 година Изяснена е директна съпричастност към незаконната активност на 10 лица. С разпореждане на наблюдаващия прокурор те са привлечени в качеството на обвинени. Осем от тях са арестувани за период до 72 часа.

Предстои през днешния ден да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. Другите двама са с ограничения за неотклонение „ подписка “.

Активните дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане не престават под директното управление на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР