Специализираната операция се проведе вчера на територията на РУ Кюстендил

...
Специализираната операция се проведе вчера на територията на РУ Кюстендил
Коментари Харесай

Трима български граждани, обявени за международно издирване чрез ШИС, са установени по време на проведена СПО на територията на община Кюстендил

Специализираната интервенция се организира през вчерашния ден на територията на районно управление (на МВР) Кюстендил за противопоставяне на стандартната престъпност, на закононарушенията, свързани с опиати и нелегално владеене на оръжие и муниции, битови и стопански закононарушения и надзор по ЗДвП. Операцията бе разпоредена със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и осъществена от чиновници на ОДМВР, основна дирекция ЖСОБТ, на ОДБХ – Кюстендил, РДГ – Кюстендил, Национална агенция за приходите.

В рамките на интервенцията са тествани 3 заложни къщи, 9 питейни и търговски обект, 4 обекта за продажба на дърва за огрев, 4 жилища, 229 лица и 201 МПС.

За откритите нарушавания са формирани 18 АУАН и 16 фиша по ЗДвП, 3 АУАН и 13 констативни протокола от подготвеност на другите институции, формирани са досъдебни производства за осъществена кражба, нанесена телесна щета, владеене на акцизни артикули без бандерол/140 къса цигари/.

Установените лица, оповестени за търсене посредством Шенгенската осведомителна система са 33-годишна жена и двама мъже на 34 и 31 години. Установен е и 42-годишен мъж, разгласен за общодържавно търсене. Уведомени са издирващите ги структури.

Задържана е 22-годишна жена за владеене на високорисково наркотично вещество – кокаин. При извършените процесуални дейности от фамилното жилище са конфискувани 19 г, електронна везна и газов револвер. Видът на опиата е открит с полеви наркотест, досъдебно произвеждане е формирано по случая, известен е дежурен прокурор.

С полицейска заповед е арестуван и 30-годишен мъж за владеене на наркотични субстанции, осъществени са процесуални дейности в жилището му, открити и конфискувани са марихуана, опаковка кокаин, бучка амфетамин. Видът на наркотичните субстанции е открит с полеви наркотест. Досъдебно произвеждане е формирано по случая.

Задържаните лица са известни на полицията и с други незаконни действия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР