Специализирана структура на Военна полиция ще разследва снощния инцидент с

...
Специализирана структура на Военна полиция ще разследва снощния инцидент с
Коментари Харесай

И военна полиция ще разследва катастрофата на хеликоптера

Специализирана конструкция на Военна полиция ще проверява снощния случай с вертолет Ми-17, при който починаха двама души, а един беше ранен. Заповедта за това е издадена от министъра на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Процесуално-следствените дейности за откриване на аргументите за авиационното произшествие ще се извършат взаимно с военната прокуратура. Хеликоптерът, който доскоро повече от три месеца носеше националния трикольор при започване на парада за Гергьовден, падна от височина към 30 метра при обучение за осъществяване на евакуационни дейности.
 Инцидентът е станал при подготовка на сходна интервенция.
© 100ivana.com

Инцидентът е станал при подготовка на сходна интервенция.

Като най-вероятна причина се сочи техническа нередовност, а поради ниската височина, на която е осъществявано упражнението, екипажът не е имал време за реакция. Днес сутринта представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че от момента на завъртането на Ми-17 на 180 градуса до рухването му са минали едвам три секунди.

Катастрофиралата машина е създадена през 1989 година, а през 2016-а е предходна ремонт. Инцидентът е станал при петото занимание за деня, заяви нощес министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Загиналите водачи са опитни

От Министерството на защитата оповестиха детайлности и за починалите членове на екипажа. Командирът капитан Пламен Пантилеев е бил пълководец на авиационно звено във военно формирование 32 040 - Крумово. Във въоръжените сили служи от 1994 година

 Командирът на полета капитан Пламен Пантилеев.
© Министерство на защитата

Командирът на полета капитан Пламен Пантилеев.

Роден е на 14 юни 1970 година в гр. Бяла, област Русе. Във въоръжените сили е от 1994 година, като има над 600 летателни часа на аероплан L-29 и хеликоптери Bell 206 и Ми-17. Пламен Пантилеев е женен с две деца.

Помощник-пилотът, капитан Стоян Неделчев, е бил щурман на вертолет в авиационно звено на военно формирование 32 040 - Крумово. Във въоръжените сили служи от 1997 година Роден е на 31 януари 1973 година в гр. Елхово. Има над 500 летателни часа на вертолети Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Женен с две деца.

 Вторият водач капитан Стоян Неделчев.
© Министерство на защитата

Вторият водач капитан Стоян Неделчев.

Третият член на екипажа - бордният инженер, офицерски претендент Алексей Каменов, беше ранен, като е настанен във Военномедицинска академия – София, със счупени ребра и гален. Състоянието му е устойчиво, той е в схващане и контактен.

Днес по обед командирът на авиобазата в Крумово бригаден военачалник Димитър Иванов ще даде брифинг. Предишният сериозен случай с боен хеликоптер стана през юни предходната година, когато при обучение се стигна до злополука, в която водачът почина, а двама членове на екипажа бяха ранени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР