Специализирана прокуратура привлече в качеството на обвиняеми пет лица, сред

...
Специализирана прокуратура привлече в качеството на обвиняеми пет лица, сред
Коментари Харесай

СП привлече като обвиняеми 5 лица, сред които служител на МВР, за участие в престъпна група за подпомагане на мигранти с цел имотна облага

Специализирана прокуратура притегли в качеството на обвинени пет лица, измежду които чиновник на Групово дело „ Гранична полиция “, за присъединяване в проведена незаконна група за подкрепяне на нелегално пребиваващи в страната непознати жители за имотна полза (престъпления по член 321 и член 281 от НК).

Те са упрекнати за това, че от началото на 2021 година помагали на настанени в разнообразни жилища в град София незаконни мигранти да изоставен страната като ги транспортирали с леки коли до границата с Република Сърбия.

Чужденците били транспортирани към западната ни граница на два стадия – в началото до с. Долна Секирна, оттова с различен автомобил през гориста околност до границата, откъдето да продължат пътя си към Западна Европа. Транспортът по предписание бил осъществяван по здрач или към 5 ч. сутринта, постоянно ежедневно. Във всеки от случаите бил употребен така наречен пилотен автомобил, който предупреждавал за съществуване на полицейски патрули по пътя. Обвинените комуникирали между тях с предплатени карти и посредством разнообразни интернет приложения.

Организаторът и началник на групата Д.И. държал в йерархична взаимозависимост всеки от участниците, самичък взел участие в логистиката, събирал парите от незаконната активност и ги разпределял сред членовете на незаконното съдружие.

В хода на дейностите по следствието са претърсени 14 адреса, открити и конфискувани са мобилни телефони, сим карти, радиостанции, нелегално оръжие и муниции, опиати, акцизни артикули.

При персонален обиск у полицейския чиновник са открити и конфискувани 1600 лева, за които се допуска, че са от незаконна активност. Останалите обвинени са безработни, другояче показали висок стандарт на живот.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата упрекнати е наложено задържане до 72 часа. На 24.03.2022 година в Специализирания углавен съд ще бъдат импортирани претенции за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР