Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите
Коментари Харесай

Акция срещу купуване на гласове в Столипиново, Шекера, Асеновград и Кричим

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права на жителите, се организира в Пловдивска област. До 9 ч. днес  са тествани 10 сигнала за нарушаване на изборното законодателство.  Осем от тях са за открити описи с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „ Шекер махала ” и „ Столипиново ”, гр. Куклен, гр. Баня и с. Градина. Останалите два са за предложение на суми против гласоподаване за избрана политическа партия. 

Проверени са 966 души, 791 автомобила, 44 търговски обекти, 14 заложни къщи, 10 сдружения за бързи заеми, 5 игрални зали.

Проверени над 55 рискови зони и места с плътно население, извършени 10 беседи с техни водачи. Изготвени 134 предупредителни протоколи по член 65 от ЗМВР, 11 от тях са с съответна устременост за изборите. Съставени са и 82 акта за открити административни нарушавания.

В Асеновград чиновниците от районното ръководство откриха противозаконна лихварска активност. Двама са арестувани, формирано е досъдебно произвеждане.

Акцията стартира в 7:30 часа с масирано наличие на жандармерията в Кричим. Проверяват се два адреса в ромската махала на Кричим и два адреса в село Устина. 

В Кричим чиновниците на Министерство на вътрешните работи бяха към час в къщата на мъж на име Ейвас, за който имало данни, че е забъркан в пазаруването гласове. Жители на махалата са безапелационни, че никой не предлага пари за гласове там. 

Според оперативната информация вотът бил купуван с обезпечаване на облаги – най-често пакети с хранителни артикули или пари на ръка.

Местните поданици приказват с недомлъвки за вероятно пазаруване на гласове и по-скоро загатват, че са чували за такава процедура в махалата

Акция е извършена и в Кръстевич, където бил открит бележник с вересии, против опрощаването на които били вербувани гласове - заяви комисар Костадин Костов, шеф на Охранителна полиция в Пловдив.

Освен частните адреси, се претърсват заложни къщи, игрални зали, бакалии и други магазини, за които има подозрения, че употребяват бележниците с вересии за обезпечаване на гласове, оповестява БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР