Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на

...
Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на
Коментари Харесай

Задържаха 8 души при мащабна спецакция под надзора на прокуратурата във Видинско /снимки/

Специализирана интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност бе извършена на територията на селата Медовница и Гара Орешец, общ. Димово.
Полицейските дейности са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.
Шест контролно-пропускателни пункта са били разположени на входно-изходните точки на двете села. В контролните действия са взели участие чиновници от районните ръководства в Белоградчик и Видин, секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “ и Зонално жандармерийско ръководство – Монтана.
Служителите на реда ревизираха 105 моторни транспортни средства и 171 лица (15 от тях престъпен контингент).
За установените нарушавания са формирани 19 акта и 10 фиша – по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските персонални документи и Закона за придвижване по пътищата.
В частен парцел в Гара Орешец служителите на реда са разкрили 11.5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им генезис. Дървесината е конфискувана по надлежния ред, а по случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс.
В хода на интервенцията са формирани и две предварителни инспекции за държане на акцизни артикули без български акцизен бандерол и за предпазване на нелегално добита дървесина.
По време на акцията с полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани 8 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР