Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е осъществена на

...
Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е осъществена на
Коментари Харесай

Мащабна акция в Сливен, разкриха 11 престъпления

Специализирана интервенция по противопоставяне на битовата престъпност е осъществена на 17 декември от чиновници на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Сливен под управлението на прокуратурата. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР).

От началото на месец декември са декларирани 7 обири, осъществени в квартал „ Надежда “, на облекла и обувки със подобен почерк. От извършените издирвателни дейности за осъществените закононарушения е арестуван престъпно проявеният 18-годишен юноша от град Сливен. За къс интервал от време той е направил обири от частни домове в кварталите „ Надежда “ и „ Ст. Заимов “, като нанесените вреди са за над 1000 лв.. Голяма част от откраднатите облекла и обувки са конфискувани и върнати, включително и хранителни артикули, откраднати от тераса на втория етаж в жилищна постройка в кв. “Ст.Заимов “. Извършителят е отведен в РУ-Сливен и в началото арестуван за 24 часа.

В хода на интервенцията са арестувани двама мъже на 24 и 31 години, направили 2 взломни обири от складово помещение в кв. “Даме Груев “ и пункт за изкупуване на черни и цветни метали на обща стойност 1700 лв.. Голяма час от откраднатите движимости са издирени и предадени. Задържан е мъж на 30 години от град Ямбол, направил кражба на движимости на стойност 150 лв. от лек автомобил „ БМВ “, паркиран в квартал „ Даме Груев “.

За период от 24 часа е арестуван 34-годишен мъж от град Сливен за кражба на велосипед на стойност към 150 лв. от ул. “Д. Пехливаноов “. Велосипедът е продаден от причинителя и все още се търси. 19-годишно момиче от град Сливен е арестувано за кражба на хранителни артикули и 60 лв. от павилион на бул. “Цар Освободител “ в центъра на град Сливен.

Работата по формираните досъдебните производства продължава от проверяващи служители на реда и криминалисти на РУ-Сливен под надзора на Районна прокуратура.

На 17 декември е осъществена и профилирана интервенция за определяне и санкциониране на водачи, извършващи нерегламентиран транспорт на пасажери и товари. Акцията е извършена от чиновници на икономическа и пътна полиция в Сливен, взаимно с Агенция „ Автомобилна администрация “. В хода на интервенцията е открит лек автомобил „ Део “, ръководен от мъж на 60 години от село Тополчане. В хода на работата по случая се открива, че лидерът редовно транспортира хора по маршрута град Сливен- село Тополчане, без да има публикуван лиценз за транспорт на пасажери или уверение за таксиметров транспорт, с което е нарушил наредбите на чл.6,ал.1 от Закона за автомобилните транспорти. Санкцията планувана в закона е лишаване на свидетелството за ръководство на МПС и прекъсване от придвижване на автомобила за период от 6 месеца и санкция в размер на 2000 лв.. Съвместните интервенции по определяне на нерегламентиран транспорт на територията на региона не престават.

ОДМВР - Сливен оказва и подпомагане на институциите за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения по отношение на ограничение разпространяването на COVID-19. През миналото денонощие полицейски екипи са направили 573 инспекции за съблюдаване на карантината на територията на региона. Няма открити нарушавания. Извършени са 48 инспекции тук-там за публично прилагане и в градския превоз, за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Съставени са 14 протокола за предизвестие и 3 акта по чл.209а от Закона за здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР