Специализирана операция на полиция и жандармерия е проведена на територията

...
Специализирана операция на полиция и жандармерия е проведена на територията
Коментари Харесай

Полицията и жандармерията със спецакция в Сливенско

Специализирана интервенция на полиция и жандармерия е извършена на територията на районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В интервенцията са включени екипи на „ Зонално жандармерийско ръководство “-Бургас и чиновници на ДГС в Котел и Твърдица.

Целта е дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региона, сектори, махали и квартали. Осъществен е надзор по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.

Извършени са инспекции на обекти за продажба, предпазване и превозване на дървен материал и дърва за огрев в землищата на Твърдица, Шивачево и региона на Котел. Съставен е един акт по Закона за горите на притежател на обект са предпазване на дървен материал в Твърдица за липса на наложителното видеонаблюдение в обекта. В село Градец са открити случаи на нелегално добити дърва за огрев в 3 елементи парцела, за което са формирани актове. Не са установени други нарушавания. С цел предварителна защита на притежателите на обекти са формирани протоколи за предизвестие.

Не са установени нарушавания при инспекции в търговски обекти, намиращи се в град Сливен, Твърдица и Шивачево за нерегламентирана продажба на акцизни артикули и артикули с изминал период на валидност.

В хода на интервенцията в РУ-Котел са получени сигнали за кражба на мобилен телефон в село Жеравна и газов револвер от частен парцел в село Мокрен. В резултата на извършените незабавни дейности причинителите са открити - престъпно проявени мъже на 36 и 27 години. Задържани са за 24 часа. Вещите, обект на кражбите, са открити и предадени. Образувани са досъдебни производства.

Разкрити са още пет домови обири, осъществени в друг интервал. Извършителите са открити и арестувани, инкриминираните движимости са открити и конфискувани. По време на интервенция е получен сигнал за домашно принуждение в село Градец. Задържан е мъж на 71 години, който е упражнил принуждение по отношение на брачната половинка си. На дамата е препоръчана правна помощ. По случая е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха от полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР