Специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура се е провела

...
Специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура се е провела
Коментари Харесай

Брутална наркогрупа разбиха във Велико Търново

Специализирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура се е провела във Велико Търново по обезвреждане на образуване незаконна група за опиати и силови дейности.

На брифинга в спецпрокуратурата участваха ръководителят на профилирана прокуратура Иван Гешев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

В интервенцията на ГДБОП и профилираната прокуратура, те са били подкрепени от жандармерията. Задържани са 15 лица, дружно с техния водач и заместника му.
Членовете на групата са арестувани в миг, когато техният водач е бил свикал "оперативка " и това е улеснило работата на полицията при задържането.

Групата се е занимавала в разпространяването на три типа опиати, като също по този начин е била открита мини нарколаборатория, в която редовно и методично са били създавани част от опиатите.
Лидерът на групата, както и неговият заместител са “криминални авторитети” в града с присъщи прякори, уточни прокурор Иван Гешев. Те обаче не бяха обявени на медиите.

Групата е налагала монопол във Велико Търново и в по-малките обитаеми места в региона по жесток метод, като са правили принуждение над диларите.

23 адреса са претърсени, в 4 от тях са открити марихуана, пико и кокаин. Има събрани много материални доказателства, уточни прокурор Гешев.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов интервенцията демонстрира, че по този проблем се работи редовно и по този начин ще се работи за в бъдеще.

По думите му обаче при реализирането на една незаконна група, незабавно нишата се заема от друга група. Той уточни, че работата на полицейските органи е извънредно добра.

Още през днешния ден ще им бъде поискано покачване на обвинявания. По думите на Младен Маринов това е най-сериозната група, занимаваща се с такава незаконна активност в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР