Специализирана линейка и екип от клиниката за майчино и детско

...
Специализирана линейка и екип от клиниката за майчино и детско
Коментари Харесай

Деца в критично състояние изпратиха за лечение в Плевен от детската болница „Проф.Д-р Иван Митев

Специализирана кола за спешна помощ и екип от клиниката за майчино и детско здраве,Мама и Аз' пътува до столицата, с цел да поеме за лекуване в Плевен две деца в животозастрашаващо положение. Малките пациенти – момченце и момиченце на двумесечна възраст, в началото са били настанени в неонатологичното поделение на държавната профилирана детска болница в София. Поради невъзможността да им бъдат предоставени нужните интензивно наблюдаване и грижи и с аргумента, че те към този момент са надскочили възрастта за неонатология от там се обръщат за подпомагане към сътрудниците си в Плевен. Те основават организация и в незабавен порядък децата са превозени и настанени в интензивното детско поделение на,Мама и Аз', където грижите за тях поема ръководителят на педиатрията доктор Велимир Симов и екипът му.

Децата са диагностицирани с хипоксично-исхемична енцефалопатия – увреждане на мозъчната функционалност заради понижен приток на О2 към мозъка, и с атрезия на хранопровода – положение, при което хранопроводът не се свързва със стомаха, а „ приключва сляпо “ и погълнатата храна не може да доближи до стомаха на детето. Богатият клиничен опит на плевенските педиатри, високотехнологичната инсталация с най-модерни благоприятни условия за поддържане и запазване на живота на децата прави,Мама и Аз’ единственото място в страната, където може да бъде предоставена съответна интензивна, дълготрайна и безвъзмездна грижа за деца с сходни тежки диагнози.

„ В,Мама и Аз' работим добре с сътрудниците от цяла България, без значение частна, общинска или държавна е болничното заведение. Не се тормозим да осигурим превоз и лекарски екип за наша сметка, да пътуваме до най-отдалечената точка на страната с цел да помогнем на нашите деца “, разяснява доктор Велимир Симов. Той посочи, че казусът с децата от Детската болница в София не е първият за педиатрите на,Мама и Аз'.

 

Само преди дни екипът в Плевен е оказал подпомагане и на сътрудниците си от Майчин дом, в клиниката следва да бъдат превозени дребни пациенти от Националната кардиологична болница в столицата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР