Специализирал история на Евразия, Русия и Източна Европа в СУ

...
Специализирал история на Евразия, Русия и Източна Европа в СУ
Коментари Харесай

Нагъл, по-нагъл, просто Киро; или как да загробиш България за 7 месеца

 Симеон Миланов Специализирал история на Евразия, Русия и Източна Европа в СУ " Св. Климент Охридски ". Работил в някои от най-големите български медии. Интересува се от история, геополитика и интернационалните връзки.
България е имала, уви, не едно или две нездравословни или некомпетентни и нефункциониращи държавни управления от 1878 насам. Но едва ли в миналото сме имали толкоз предателско държавно управление, което с безусловно открита безочливост и цинизъм да работи срещу националните ползи и сигурност, защитавайки непознати дела и непознати геополитически проекти. И в този момент, когато има действителен късмет това най-вредно от всички държавни управления въпреки всичко да ни освободи от наличието си, основното настоящо лице (поне очевидно главно) настойчиво напира да остане на власт. След като Слави Трифонов съобщи, че изтегля министрите си, Кирил Петков побърза да каже, че ще се опита да ръководи с държавно управление на малцинството. Самозаблудата на несъответстващ човек, гешефтарско притискане на кокала до последно или има и друга, по-мрачна и страшна причина, заради която " просто Киро " желае да ръководи непременно, даже когато цялата нация го ненавижда?

Историята, несъмнено, познава доста образци на ненавиждани държавници, които не схващат по кое време им е пристигнало времето. От Луи XVI през Николай II 1916-1917 година или нашите Стамболов и Стамболийски, та до американския президент Никсън, това не е никакъв нов феномен. Властта е сладка, а публичното неодобрение наподобява далечно. Но Кирил Петков не би трябвало да има никакви заблуди - конюктурната поддръжка, която получава от страна на Българска социалистическа партия и " Демократична България " изобщо няма да му подсигурява безпроблемно ръководство и правото да се разпорежда свободно с ресурсите, активите и бъдещето на България.

Впрочем, тук е моментът да отворя една скоба, с цел да кажа, че в случай че за Демократична България и да е разбираемо да поддържат Кирил Петков заради геополитическите си зависимости от Съединени американски щати, то за Българска социалистическа партия това е позорно и нездравословно, изключително когато даже Има Такъв Народ се отхвърлиха от този провален кабинет. Позорното държание на Българска социалистическа партия и по-точно управлението на някогашната левица, което неведнъж сподели, че е готово да погази всичките си декларирани правила, както и червени линии (Македония, Истанбулска спогодба, оръжията, които продаваме на неофашисткия режим в Киев), ще резултира в изхвърлянето на " социалистическата " партия от Народното събрание. Което може би ще е добре за хората със социалистически възгледи в България?

Но да се върнем на " просто Киро ". Защо " българският " (кавичките не са случайни) министър председател желае да се задържи на власт, даже и с държавно управление на малцинството, когато загуби парламентарното си болшинство, а обществото е на една крачка от това до го изпрати назад в Канада при англосаксонските му началници с камъни? Логичните аргументи са няколко.

Първо, въпреки всичко следва да се усвоят обилни суми по проекта за възобновяване, въпреки че последният беше неведнъж връщан. Вярно, самите суми по проекта съставляват дребно благодеяние от Европейски Съюз, което разтеглено във времето съставлява не повече от няколко % от Брутният вътрешен продукт на страната. Но ще са добре пристигнали за компаниите, близки до новия режим. Неотдавна лицето Кирил Петков съобщи, че в България има 20 сиви кардинали, от които би трябвало да се освободим. Не, че не е правилно, че в България има няколко десетки олигарси, които повече вредят, в сравнение с пречат на страната, само че явно тук не прозира алтруизмът на лицето Петков, което едва ли се интересува от ориста на страна, чийто език даже не може да приказва. По-скоро тук става въпрос за упоритостта за обикновена замяна на едни олигарси с други и такива индикации към този момент има.

Освен това, Петков съобщи, че у нас за корупцията е отговорна Русия (интересно по какъв начин, откакто руснаците не могат да прокарат даже един обикновен ВЗАИМОИЗГОДЕН план като " Южен поток " или АЕЦ " Белене " ). Това е ясна индикация, че Петков пристигна в нашата страна с благословията на Държавния департамент на Съединени американски щати и Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да ускори в допълнение така и така голямото американско въздействие, подготвяйки страната ни за прифронтова страна.

Ясно е, че американците са дали няколко поръчки на лицата Петков и Василев. Едната е гореспоменатото преобразяване на България в прифронтова страна, която от една страна би трябвало да стане част от групата на " потребните идиоти " на Съединени американски щати, които да се употребяват като пушечно месо при положение на по-пряка борба с Руската федерация. От друга страна става въпрос и за Северна Македония. Както съдружният сътрудник на Петков Слави Трифонов призна, министър председателят води своя лична външна политика, която не е съгласувана с Народното събрание, волята на обществото, решенията на политическите сили и тнт. Чисто и просто, Кирил Петков и Асен Василев, както неведнъж стана ясно, са получили поръчка да вкарат Северна Македония в Европейския съюз допустимо най-бързо. Причините са няколко. От една страна, с цел да се подсигурява, че съветското въздействие на Балканите е сведено до най-малко, а въпреки това, с цел да се обкръжи напълно и изцяло Сърбия със страни, които са интегрирани в двата американски блока (ЕС и НАТО), принуждавайки я да се откаже от връзките си с Русия и да пристъпи също към предаване на суверенитета си.

Впрочем, все още на писането на тези редове, Кирил Петков разгласи, че е реализиран " невиждан триумф " и първата междуправителствена конференция на Северна Македония с Европейския съюз ще е след включването на българите в конституцията. С други думи, това за което предупреждаваха редица специалисти и хора, които познават балканската и македонска проблематика. Скопие ще ни дадат захарче под формата на " българи в конституцията " - което не значи нищо, няма да докара до смяна на живота на македонските българи, нито пък ще пресече кражбите на българската история или унищожаването на културно-историческото ни завещание. Но ще даде опрощение и мотив на лицето Петков да извърши най-тежкото национално изменничество по въпроса от доста десетилетия насам.

И по този начин, за няколко месеца Кирил Петков съумя да поведе страната с необятни крачки към социо-икономическа, политическа и военна рецесия. Потребителските кошници са все по-празни, цените и инфлацията все по-високи, нанесен е безвъзвратен удар на енергетиката с отхвърли от евтиния съветски газ.

И на фона на бруталното утежняване на живота на българите, безследно изчезналите милиарди от хазната, както и националното изменничество по Македонския въпрос, Кирил Петков продължава да има вопиющата безочливост да се демонстрира по малкия екран и да претендира, че би трябвало да ръководи още.

Той би трябвало да знае, че държавното управление не може да оцелее жестоката зима, която се задава. Но не му е и нужно. Трябват му единствено още няколко месеца, едвам свърши още от поставените от Съединени американски щати задания, а след това да се изтегли, с цел да продължи щастливия си живот в Канада или да речем Калифорния. А какво ще стане с България и българите през тези месеци, и, по-важното, след тях? Фактически вървим с походен марш към бездната на бездържавността и дословната гибел на нашето родно място! Петков и Василев би трябвало да бъдат спрени, до момента в който България към момента съществува на картата на света!

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР