Специалистите са предупредили, че в ЮАР се е появил нов,

...
Специалистите са предупредили, че в ЮАР се е появил нов,
Коментари Харесай

Зловещо: Новият мутант на К-19 започна да поразява масово млади и здрави хора в тази страна

Специалистите са предизвестили, че в ЮАР се е появил нов, по-опасен ковид. Не единствено възрастните хора със слаб имунитет са изложени на риск, само че и изцяло здрави млади поданици. В момента се следи интензивно нарастване на броя на инфекциите с новата разновидност, оповестяват международните издания.

Новият вид вирус е наименуван 501.V2. Най-вече младежите се заразяват от него, като също така те постоянно нямат признаци. В обособени случаи заболелите попадат в лечебни заведения в сериозно положение.

Южноафриканските управляващи имат поради отрицателната наклонност и правят оценка вероятните опасности, само че към този момент не виждат аргументи за суматоха. Няма да има и усилване на карантината.

По-рано в Холандия, Дания, Австралия и Италия бе открит нов вариант на ковид - същият, който преди е бил открит във Англия. Специалистите подсетиха, че новият вид ковид се популяризира по-бързо от към този момент известния, само че към момента не е допустимо да се каже, че е по-опасен. Освен това няма доказателства, че разновидността на вируса реагира по друг метод на имунизацията.

От своя страна, епидемиологът Джовани Реца, началник на отдела за профилактика на болесттите към италианското министерство на опазването на здравето, е декларирал, че първите данни за новия вариант демонстрират, че има аналогична реакция към имунизацията както познатия към този момент вирус.

На 14 декември министърът на опазването на здравето на Англия Матю Ханкок разгласи, че в страната е разпознат нов вариант на ковид, който се популяризира по-бързо от първичната форма. Вирусът се популяризира по-лесно от човек на човек и затова е по-заразен, споделил e той.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР