Специалистите по хранене са категорични, че има няколко храни, способни

...
Специалистите по хранене са категорични, че има няколко храни, способни
Коментари Харесай

Ако ядете тези храни, ще сте много по-нервни

Специалистите по хранене са безапелационни, че има няколко храни, способни да ни накарат да се усещаме доста по-нервни и неспокойни. Според тях човек би трябвало да непременно да ги заобикаля, тъй като в противоположен случай рискува да навреди на прочувственото си положение.
Ето кои са храните, предизвикващи раздразнителност: • Джънк фууд;
Това са едни от най-нездравословните храни, на които човек може да попадне. Всички те са нездравословни за нас. Не единствено, че от тях елементарно се качват килограми, само че и въздействат извънредно неподходящо на нервната ни система. Това са обработени храни, които са прекомерно отдалечени от естествената си природа. Най-добре неотложно спрете да се храните с тях, в случай че не желаете съществено да навредите на здравето си.
• Колбаси; Хапвайте тези храни и мозъкът ви ще бъде изострен като бръснач
Целина Целината е богат източник на лутеолин, растително съединяване, за което се счита, че понижава възпалението в мозъка, като по тоз...

Колбасите също са едни от най-вредните храни, способни да ви създадат по-нервни, в сравнение с нормално. Тяхната щета се дължи на всички тези консерванти, които вземат участие при изработката им. Запомнете, че колкото по-дълъг е описът с консерванти, толкоз по-вреден е и самият артикул.
• Енергийни напитки;
Това са идващите нездравословни храни, за които от дълго време се приказва, че човек би трябвало да ги ограничи. В тях се съдържат освен захари и кофеин, само че и теорин и гуарана, които съумяват да изострят нервната система и да вкарат тялото в стрес.
• Бонбони и близалки.
Ако в тези храни се съдържат доста подобрители, маркирани с буквата Е, най-добре ги забранете както на себе си, по този начин и на децата си. Те вършат малчуганите доста по-възбудими и нападателни. Не е случайност това, че експертите по хранене поучават родителите да дават на децата си сходни изкушения колкото може по-рядко.

Опитайте да се откажете от всички тези храни, в случай че желаете да лишите тялото си от непотребен стрес и напрежение.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР