Специалистите от Центъра за контрол и предотвратяване на масовите заболявания

...
Специалистите от Центъра за контрол и предотвратяване на масовите заболявания
Коментари Харесай

Китай допуска коронавирусът в Ухан да е внесен с полуфабрикати

Специалистите от Центъра за надзор и попречване на всеобщите болести в Китай приканиха Световната здравна организация (СЗО) да ревизира версията COVID-19 да e импортиран в Ухан върху опаковка от замразени полуфабрикати, написа " Global Times ".

Според изданието, специалистите от центъра са сравнили информацията за заболели от COVID-19 в Пекин и Далян с мостри, събрани от опаковките на полуфабрикати. Получените резултати демонстрират, че вирусът може да е импортиран дружно с продуктите от друга страна или различен регион на Китай.

Локално огнище на COVID-19 бе записано през лятото на 2020 година в североизточния китайски град Далян. Там беше открито разпространяването на ковид измежду чиновниците на компанията " Kaiyang Shijie ", обвързвана с търговията с морски блага.

През октомври 2020 година водещият експерт от Центъра за надзор на всеобщите болести в Китай У Цзуню позволи, че експлоадирането на COVID-19 в Ухан може да се дължи на вноса на морски блага. Епидемиологът направи съпоставяне сред тези местни огнища, защото всякога вирусът се появяваше тук-там, където се търгува с риба, в това число купена в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР