Специалистите от Canalys публикуваха данни за продажбите на смартфони през

...
Специалистите от Canalys публикуваха данни за продажбите на смартфони през
Коментари Харесай

Ето кои са най-продаваните премиум смартфони за 2023-та

Специалистите от Canalys разгласиха данни за продажбите на смарт телефони през първото тримесечие на тази година, където откриваме, че при премиум устройствата или тези с цена над 500$ господства iPhone. Продажбите на устройствата в този клас са се нараснали с 31% през тазгодишния интервал по отношение на същото време на 2022-ра.
От данните виждам, че водещ е iPhone 14 Pro Max, следван от по-малкия iPhone 14 Pro, затваряйки челната четворка с iPhone 14 и iPhone 13. В челната петица откриваме единствено един представител на Android – Galaxy S23 Ultra. На шесто място се подрежда iPhone 14 Plus, а челната десетка се затваря от Galaxy S23, iPhone 12, Galaxy S23 Plus и Galaxy Z Flip 4. До края на класацията откриваме още iPhone SE, Galaxy S22, Xiaomi 13, Mate 50 и Galaxy S21 FE 5G.
Впечатление прави, че в класацията участват основно устройства на Samsung и Apple, като представители на други марки са само Xiaomi 13 и Mate 50. Можем да забележим още, че с изключение на най-актуалните модели, статистиката демонстрира, че хората купуват и по-стари, в това число и iPhone 12, който септември месец ще направи 3 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР