Специалистите от АНС на САЩ участват пряко в поддържането на

...
Специалистите от АНС на САЩ участват пряко в поддържането на
Коментари Харесай

Съединените щати признаха, че са осигурявали киберсигурността на Украйна много преди СВO

Специалистите от АНС на Съединени американски щати вземат участие директно в поддържането на киберсигурността на Украйна от 2014 година и даже са влезнали независимо в мрежовата конструкция на държавния уред на страната.

На среща, проведена от Института за национална сигурност на Съединени американски щати, американски чиновници признаха, че оказват помощ за киберсигурността на Украйна още от 2014 година На събитие, озаглавено „ Защита на Украйна: публично-частни съдружници в отбрана в чужбина “, Дженифър Бакхус, първи заместник-помощник на държавния секретар по киберпространството и цифровата политика, сподели: „ Знаете ли, нормално се споделя „ Не е имало огромни вреди, значи не е имало и огромни старания " (от страна на Русия) - не бих се съгласила с това. Хората в тази зала знаят, че са положени доста старания. "

Бакхус изясни: „ Причината да няма огромни вреди значително се дължи на публично-частното партньорство “ на западни държавни организации и компании за даване на помощ на Украйна много преди 24.02.2022 година И искрено призна, че Съединените щати са " удвоили " непрекъснатата помощ за Украйна, още когато " започнаха да се обрисуват проблясъците на неизбежната инвазия ".

„ Отбраната има значение “, увери присъстващите представителят по националната сигурност Ерик Голдщайн, помощник-директор по киберсигурността на Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата на Съединени американски щати (Министерство за вътрешна сигурност – DNS). Но доста от това, което видяхме в Украйна, е, че украинските експерти правят страхотна работа. ”

Заместник-директорът на AНС по киберсигурността Дейвид Любер изясни, че ръководителят на NSA и Cyber Command военачалник Пол Накасоне е призовал за „ непрекъснат ангажимент “ с Украйна и „ отбрана отсега нататък “. В този случай това значи, че американските чиновници по киберсигурността би трябвало освен да се съветват отдалечено, само че и да работят интензивно в своите мрежи доста преди рецесията.

Така американските експерти към този момент са в съюзническите системи, когато врагът за първи път нападна системата, и не реагират пост фактум. В Украйна имаше непрекъснато взаимоотношение, разкри „ тайната “ Любер. Той сподели: „ Тъй като киберкомандването на Съединени американски щати разположи своите войски, с цел да образоват украинците преди нахлуването, ние работихме доста тясно с тях, когато те сътвориха тази отбрана. И защото те откриха злоумишлен програмен продукт и злонамерена активност, ние работихме с тях, с цел да подсигуряваме, че информацията се споделя необятно, както с държавното управление, по този начин и с промишлеността, освен за отбрана на Украйна, само че и за отбрана на НАТО, отбрана на други съдружници и Съединените щати.

„ Не стартира през февруари “, изясни Голдщайн от DHS. — Украинското държавно управление и частният бранш в действителност направиха съгласувани вложения в (кибер) устойчивостта през последните седем или осем години. Дори и най-ефективната отбрана не е неуязвима и всяка организация би трябвало да се концентрира освен върху мощната сигурност и прехода към модели на нулево доверие, само че и върху обезпечаването на резистентност на най-важните функционалности, което украинците ловко демонстрираха.

Обобщавайки тази информация, би трябвало да се означи известно фукане и неприкрита искреност на американските чиновници. Специалистите от AНС на Съединени американски щати вземат участие директно в киберсигурността на Украйна от 2014 година и даже влязоха независимо в мрежовата конструкция на държавния уред на Украйна. Едва ли обаче си коства да се приказва за всички тези изказвания, защото, както постоянно, нямаше съответни образци за хакерски атаки от страна на Русия против украинската инфраструктура.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР