Специалистите на уеб ресурса Cowcotland извършват ежеседмичен мониторинг на цените

...
Специалистите на уеб ресурса Cowcotland извършват ежеседмичен мониторинг на цените
Коментари Харесай

Nvidia намалява препоръчителната цена на видеокартата GeForce GTX 1060

Специалистите на уеб ресурса Cowcotland правят ежеседмичен мониторинг на цените във френските онлайн и офлайн магазини за главните съставни елементи за разнообразни компютърни системи. Ако погледнем смяната на цената на видеокартите GeForce GTX 1060 6GB, ще видим, че от месец октомври предходната година до Нова година цената на тази видеокарта е спаднала от 270 евро на 220 евро, а към сегашен ден тази графична карта коства 180 евро .

По този метод 6 GB версия на GeForce GTX 1060 се оказва по-евтина от директния си съперник в лицето на AMD Radeon RX 580 8GB. Видеокартата GeForce GTX 1060 във Франция е към този момент с 20 евро по-евтина, само че не трябва да забравяме, че AMD Radeon RX 580 8GB се продава с две доста положителни компютърни игри в комплекта.

Порталът насочи публично питане към Nvidia. Представителите на компанията дадоха отговор, че това намаляване на цената е планувано и формалната целесъобразна цена на графичната карта GeForce GTX 1060 6GB към сегашен ден в 180 евро. Това решение наподобява напълно разумно на фона на излязлата неотдавна видеокарта GeForce GTX 1660 Ti и идния анонс на новата графична карта GeForce GTX 1660, който се чака да се състои в края на идната седмица.

В GeForce GTX 1060 се употребява GDDR5X буферна памет. Към сегашен ден единствено Micron създава GDDR5X памет. Каталозите на Micron демонстрират, че тази памет предлага скорости от 10-12 Gb/s. Използването на нова по-бърза памет в всеобща видеокарта, като GeForce GTX 1060 в действителност ще окаже доста добър маркетингов ход.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР