Специалистите на НАСА успешно са извели сондата New Horizons от

...
Специалистите на НАСА успешно са извели сондата New Horizons от
Коментари Харесай

НАСА събуди“ сондата New Horizons



Специалистите на НАСА сполучливо са извели сондата New Horizons от латентен режим половин година, откакто апаратът приключи процеса на предаване на данните, събрани по време на полета над Плутон, оповестяват от американската галактическа организация.

„ Отдавна се готвим за доближаване с 2014 MU69 и създаваме компютърен модел за прехвръкване над този обект. Радваме се, че New Horizons се разсъни изцяло и имаме опция да я подготвим за новия стадий от живота ѝ, който стартира през август “, сподели ръководителят на задачата Алън Стърн.

New Horizons е минала към ¾ от пътя до идната си цел, планетата-джудже 2014 MU69. Сондата ще влезе в орбита при започване на 2019 година, а сега е на разстояние от 262 милиона километри.

Апаратът изминава на ден към 1,1 милиона километра, като от време на време се „ разсънва “ и снима релативно околните обекти от Пояса на Кайпер.

2014 MU69 съставлява двойна планета, формирана от два релативно огромни астериода с диаметър от 15-20 км, което ги прави сходни на спътниците на Марс Деймос и Фобос.

Първите фотоси от планетата ще бъдат получени в края на август. Предвидено е сондата да изследва 2014 MU69 до края на 2020 година, след което да бъде ориентирана към други обекти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР