Специалистите на AnTuTu публикуваха новия рейтинг на китайските Android смартфони.

...
Специалистите на AnTuTu публикуваха новия рейтинг на китайските Android смартфони.
Коментари Харесай

AnTuTu представи рейтингa на най-добрите смартфони по отношение на съотношението цена/производителност

Специалистите на AnTuTu разгласиха новия рейтинг на китайските Android смарт телефони. Общият лист е разграничен на четири ценови категории: от бюджетни модели до скъпи флагмански устройства. Основен аршин при съставянето на рейтинга е съотношението сред междинната цена на смарт телефона и представянето му в синтетичните бенчмарк проби.

От 0 до 1999 юана (до 273 долара)

Челната тройка се оглавява от смарт телефон, създаден от подбранда на Xiaomi – моделът Redmi Note 12 Turbo. „ Сърцето “ на смарт телефона е осемядреният чипсет Snapdragon 7+ Gen2 с флагманското процесорно ядро Cortex-X2. Устройството разполага с 8 GB оперативна памет и 256 GB вградена памет. Съотношение цена/качество: 752.1.

На второ място е Realme GT Neo5 SE, с сходен процесор и потенциал на вътрешната памет, който за разлика от водача в този лист, е оборудван с огромно количество оперативна памет – 12 GB. Цена/качество – 752.1.

Челната тройка завършва със смарт телефона OnePlus Ace 2V с осемядрения процесор Dimensity 9000 5G. В класацията е показан моделът с 12 GB оперативна памет и 256 GB място флаш диск. Цена/качество – 725.3.

Ценови диапазон 274-410 $

В този ценови диапазон първи в класацията е OnePlus Ace 2, основан на топ чипсета Snapdragon 8+ Gen1, с памети 12 GB/256 GB. „ Среброто “ сграбчи смарт телефонът Lenovo Savior Y70, със 128 GB памет и 8 GB RAM. Чипсетът е сходен на този на OnePlus Ace 2. Бронзът отиде при Nubia Z50, построен върху усъвършенстваната мобилна платформа Snapdragon 8 Gen2, с 12 GB RAM и 256 GB за предпазване на друга информация.

Ценови диапазон 411-547 $

Всичките устройства в тази категория се базират на чипсета Snapdragon 8 Gen2 и имат сходни размери памети: 12GB/256GB. Списъкът на първите три мобилни устройства:

 Nubia Z50S Pro;  Meizu 20 Pro;  iQOO 11S.

Над 547 $

Последната категория е показана от флагмански устройства, оборудвани с авангардни съставни елементи. Първите две места са заети от смарт телефони на Xiaomi, които демонстрираха доста отделяне от своите съперници. Моделите Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro са основани на високопроизводителния чипсет Snapdragon 8 Gen3 и имат 12 GB оперативна памет от вида LPDDR5X. Налични са 256GB вградена памет. Челната тройка на най-скъпия ценови диапазон се добавя от OPPO Find X6 (Snapdragon 8 Gen2/12GB/256GB).

Според самата AnTuTu, това е октомврийската ранглиста за успеваемостта на разноските и сполучливо може да се употребява от потребителите, които желаят да получат максимума за своите пари. Екипът на бенчмарка афишира това съответствие като цена/качество, само че на процедура цената на всеки един смарт телефон в юани е разграничена на усреднения брой точки в тестванията на AnTuTu.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР