Специалисти в Русия ще разработят догодина стандарти и правила при

...
Специалисти в Русия ще разработят догодина стандарти и правила при
Коментари Харесай

Русия въвежда правила за срещи с бели мечки в Арктика

Специалисти в Русия ще разработят следващата година стандарти и правила при срещи с бели мечки в Арктика за фирмите и техните сътрудници, съобщи ТАСС.

Тези едри едри хищници от време на време се доближават рисково до обитаемоте места. Приетите правила ще бъдат включени в общонационалния Росстандарт. Те ще имат за цел избягването на конфликтни обстановки, като под внимание са били взети рекомендациите на 40 предприятия и ведомства, които развиват действия в Арктическия район.

Правилата ще се отнасят както за среща с бели мечки отвън обитаемоте места, по този начин и за методите на реагиране при техни визити в обитаеми постройки. Стандартите ще вземат поради биологичните особености на животните и някой правила - да не се дава храна на мечките, по какъв начин най-ефикасно да бъдат изплашени и прогонени и по какъв начин в никакъв случай да не бъдат вземани на ръце дребните на хищника.

Предвидено е и създаване на наложителни заграждения в ареала на на белите мечки, когато в съседство има учебни заведения и детски градини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР