Специалисти в областта на компютърната сигурност откриха обновен вариант на

...
Специалисти в областта на компютърната сигурност откриха обновен вариант на
Коментари Харесай

Хакери обновиха опасното приложение FakeBank


Специалисти в региона на компютърната сигурност откриха освежен вид на рисковото приложение FakeBank, което може да прехваща телефонни позвънявания на жертвите, заяви "Симантек" (Symantec).

Новата настройка пренасочва телефонните позвънявания към банки към номера на мошениците. Злосторниците събират информация за финансовото положение на жертвите си и употребяват по-нататък информацията по свое предпочитание. В същото време FakeBank може да се настани в смарт телефона на жертвата и като проучва данните за банковите приложения на клиентите да прави интервенции от името на финансова организация.

По-ранните модификации на вируса подправяха изображението на входа в мобилното приложение на една или друга организация. Освен това FakeBank може да резервира опцията си да работи даже и на неактивно устройство. Тази Android опасност бе наричана по-рано "най--креативната" на пазара на вируси.

Според наблюденията на специалистите към този момент обновеният вид на троянския кон е деен единствено на територията на азиатския район. Той се популяризира през страничните набори от приложения и посредством препратки в обществените мрежи.

Специалистите по киберсигурност поучават да се обръща особено внимание на приложенията и достъпа до персонална информация. Специален разбор се изисква за адекватността на настояванията на приложенията да употребяват данни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР