Специалисти ще разработят план за намаляване на рисковете от наводнения

...
Специалисти ще разработят план за намаляване на рисковете от наводнения
Коментари Харесай

Разработват план за намаляване на рисковете от наводнения край Камчия

Специалисти ще разработят проект за понижаване на рисковете от наводнения по поречието на река Камчия. Това заяви през днешния ден при представянето на плана "RECONECT ": Възстaновяване на екосистемите и понижаване на хидро-метеорологичния риск " шефът на Института за екологична рационализация Людмил Икономов.

От българска страна сътрудник в осъществяването на плана е регионалната администрация във Варна.

Икономов изясни, че намаляването на риска от наводнения би трябвало да е посредством природно-съобразни решения като залесяване, основаване на заливни тераси, възобновяване на влажните зони, унищожаване на изкуствено основани трудности и други. Предвижда се да бъде създаден и пилотен план за използване на природосъобразни решения в действителен регион от поречието на реката, за който има действителна опасност от наводнения.

Специалистите ще разработят и рекомендации препоръчаните природосъобразни решения за понижаване на риска да бъдат включени в общите устройствени проекти на общините.

Икономов разяснява, че наводненията в нашата страна са към 5 % от пожарите да вземем за пример, само че вредите от тях са 20 пъти по-големи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР