Специалисти по съдебна медицина са идентифицирали 14-те жертви на пожара

...
Специалисти по съдебна медицина са идентифицирали 14-те жертви на пожара
Коментари Харесай

12 пациенти и двама посетители са жертвите на пожара в болницата в Северна Македония

Специалисти по правосъдна медицина са разпознали 14-те жертви на пожара в Коронавирус болничното заведение в Тетово, Република Северна Македония, съобщи Асошиейтед прес. Дванайсет от починалите са били пациенти в болничното заведение, а двама са били близки, които са били на посещаване в лечебното заведение.

 Тетово потъна в печал: От 26 пациенти в Covid болничното заведение, 14 са починали в огнения ад * Виж още

Пожарът в болничното заведение в Тетово избухна в сряда вечерта, като за минути унищожи целия модулен Коронавирус център. Причината към момента не е известна, само че се допуска, че става въпрос за трагичен случай. Свидетели и публични лица оповестиха, че преди пожара се е чула детонация.

Прокуратурата заяви, че починалите са шестима мъже и осем дами на възраст от 29 до 78 години, като още 12 души са ранени.

Ръководителят на болничното заведение Гзим Нуредини е декларирал, че огънят се е популяризирал доста бързо.

" Всичко продължи сред три и пет минути ", е декларирал той.

Представители на прокуратурата от Тетово и Скопие събират видео материали от болничното заведение и покрайнините, като се пробват да открият повода за пожара благодарение на електроинженери. Освен разпитите на медицинския личен състав, е конфискувана и строителна документи на обекта, с цел да се ревизира за възможни пропуски.

В Северна Македония през предходната година са издигнати деветнайсет полеви лечебни заведения със средства от Световната банка. Според министъра на опазването на здравето Венко Филипче всички са построени в сходство с условията за строителство и стандартите, избрани от Световната банка..

Правителството заяви, че екип от Германската федерална престъпна полиция ще дойде в страната, с цел да взе участие в следствието.

Според президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски следствието ще завърши в границите на пет дни, а съгласно досегашните информации няма данни за съзнателно предизвикателство на пожара, показва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР