Специалисти планират да освободят близо стоте кита, държани в тесни

...
Специалисти планират да освободят близо стоте кита, държани в тесни
Коментари Харесай

Пускат на свобода косатките и белугите от залива в Приморския край на Русия

Специалисти възнамеряват да освободят близо стоте кита, държани в тесни заграждения в Приморския завършек на Русия в естествената им среда, заяви през днешния ден губернаторът на региона Олег Кожемяко, представен от ТАСС.

" Взехме публично решение да пуснем всички животни в естествена среда. Учени от екипа на Кусто и съветски учени ще дефинират по кое време и кои човеци да бъдат пуснати ", сподели Кожемяко.

В залива " Средни " имаше 11 косатки и 90 белуги, нелегално уловени за продажба в Китай. Три белуги изчезнаха, по-късно се разбра и за изгубването на една косатка, а полицията да стартира следствие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Състоянието на животните, по данни на ветеринарите, се прави оценка като положително. Косатките и белугите са включени в листата на типове водни биоресурси, за които всяка година се дефинират ограничавания за улова.

Руският специалист Вячеслав Бизиков съобщи, че е събран огромен размер информация, която би трябвало да бъде оценена. Въз основата на този разбор ще се насочат рекомендации за плануваното им освобождение. Според Бизиков това ще стане при започване на май, като той разясни, че в този момент животните не могат да бъдат освободени поради положението им.

Екипът на Кусто ще сътвори фонд за финансиране на възобновяване на животните активност. Това заяви през днешния ден Чарлз Виник, изпълнителен шеф на организацията Уейл сенкчуъри проджект (Whale Sanctuary Project) и консултант на френския океанолог Жан-Мишел Кусто. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР