Специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти с

...
Специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти с
Коментари Харесай

Безплатни кардиологични прегледи във ВМА на 29 септември - Здраве

Специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) ще преглеждат гратис пациенти с проблеми с кръвното налягане във връзка със Световния ден на сърцето - 29 септември, оповестиха от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат на 29 септември сред 10:00 и 13:30 часа в кабинет 218, на втория етаж в поликлиниката на ВМА в София. Пациентите, които желаят безвъзмезден обзор, би трябвало да се запишат авансово на тел.: 02/92 25 682. Не се изисква направление от персоналния доктор.

От ВМА показват, че задачата на акцията е да се увеличи информираността на обществото по въпросите, свързани с нарасналото кръвно налягане, което е една от най-честите аргументи за гибел от сърдечни болести, инсулти и сърдечна непълнота.

Денят на сърцето ще бъде маркиран и с, в партньорство с Българското сдружение по интервенционална кардиология, Съсловното съдружие по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциацията на студентите по медицина в България.

Организаторите оповестиха, че акцията тази година ще се концентрира върху грижата за сърцето, познаването на рисковите фактори, контролът на сърдечносъдовите болести чрез технологиите, поддържането на деен контакт с доктор, предварителна защита на затлъстяването и заостряне вниманието на хората върху спазването на правилата за здравословен метод на живот – понижаване на нездравословните храни и увеличение на придвижването.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР