Специалисти от водещи детски болници ще помагат с експертен опит

...
Специалисти от водещи детски болници ще помагат с експертен опит
Коментари Харесай

Израел ще ни помага с експертен опит в създаването на детска болница - Здраве

Специалисти от водещи детски лечебни заведения ще оказват помощ с експертен опит за основаването на Национална детска болница. Местни лечебни заведения ще образоват български експерти. Това стана ясно по време на визитата на служебния здравен министър Асен Меджидиев в Израел.

В рамките на визитата си Меджидиев е разискал с ръководители на педиатрични лечебни заведения опциите за обмяна на опит по построяването и ръководството на сходни медицински структури, за обмена на фрагменти и за провеждането на тесни специализации на млади лекари, за развиване на двустранното съдействие в региона на детското опазване на здравето.

Следващия месец екип от представители на държавните детски лечебни заведения – благосъстоятелност на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, с цел да подкрепи организацията за образуването на екип за разбор потребностите на потребностите, основен за построяването на бъдещата Национална детска болница.



Детска болница в Израел, фотография: Министерство на здравеопазването

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и продан на специалисти, профилирани в региона на детското опазване на здравето.

На министър Меджидиев бяха показани структурата, организацията на работа и активността на група водещи детски лечебни заведения („ Меир “, „ Шеба – Тел Ашумер “, „ Шнайдер “ и „ Бейлинсон “). В рамките на извършените срещи, чийто главен акцент беше майчиното и детско опазване на здравето, след посещаване на център по репродуктивно здраве в болница „ Бейлинсон “, беше контрактувано основаването на обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас.

Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде обезпечено и първичното застраховане със експерти.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР