Специалисти от университета в Сидни посочиха начин за намаляване на

...
Специалисти от университета в Сидни посочиха начин за намаляване на
Коментари Харесай

Сензация: VILPA намалява поне с 40% риска от ранна смърт

Специалисти от университета в Сидни показаха метод за понижаване на риска от преждевременна гибел приблизително с 40 % от всички аргументи, изключително тези, свързани с рак, и с 49 % от сърдечно-съдови болести. Резултатите от работата са оповестени в списанието Nature Medicine.

В хода на проучването създателите помолили повече от 25 000 участници, които не практикуват спорт, да извършват къси извършения, които те дефинираха като „ интензивна периодическа физическа интензивност в всекидневието “ (vigorous intermittent lifestyle physical activity, VILPA). Това значи прояви на интензивност като част от случайни ежедневни задания, като бягане след рейс или игра с деца.

Всички доброволци носели фитнес тракер, който измервал физическото им показване в продължение на седем дни. За 93 % от субектите VILPA продължавала до една минута, със приблизително четири до осем такива серии дневно.

Резултатите посочили, че най-изразеното нарастване на отбраната против ранна гибел е при тези, които са правили четири до пет интензивни действия спрямо тези, които въобще не са правили.

Средно наличието на VILPA в живота понижава вероятността от преждевременна гибел приблизително с 40 % от всички аргументи, изключително тези, свързани с рак, и с 49 % от сърдечно-съдови болести.

Въпреки това, тези, които са правили до 11 серии дневно, са имали 65% и 49% по-голяма отбрана против гибел от сърдечносъдови болести, в сравнение с тези, които не са практикували VILPA.

Констатациите са съпоставени с интензивна интензивност на 62 хиляди души, които постоянно и целеустремено се занимават със спорт, и демонстрират сравними резултати. Това значи, че без значение дали такива действия се правят като част от структурирани извършения или като домакинска работа, те по този начин или другояче обезпечават изгоди за здравето./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР