Специалисти от Швеция и САЩ пресъздадоха по изкуствен път и

...
Специалисти от Швеция и САЩ пресъздадоха по изкуствен път и
Коментари Харесай

Създадоха компютърен модел за колебанията на главния мозък

Специалисти от Швеция и Съединени американски щати пресъздадоха по неестествен път и изследваха съмнения на човешкия основен мозък при разтърсване, заяви Лайф.

Изследването заключи, че оптимални увреждания на мозъка могат да нанесат нискочестотните съмнения. Това бе изяснено благодарение на компютърен модел на мозъка и проучване на държанието му при конфликт. Получените познания могат да оказват помощ на експертите да разработят по-ефикасни защитни шлемове, съобщи Българска телеграфна агенция.

За да се получат прецизни резултати, изследваният модел на мозъка бил основан, като били взети под внимание обособени свойства на тъканите във всички негови зони.

В рамките на проучването също така били употребявани специфични сензори, които записали индикатори, свързани с мозъците на състезатели по американски футбол. При два от 537 конфликта сред 31 играчи се стигнало до мозъчно разтърсване, единият от които бил съпроводен със загуба на съзнанието. По мнението на учените, в случай че шлемовете на състезателите потискаха нискочестотните съмнения, щеше да се понижи отрицателният резултат от увреждането.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР