Специалисти от Google са разработили алгоритъм, който може да анализира

...
Специалисти от Google са разработили алгоритъм, който може да анализира
Коментари Харесай

Google предсказва смъртта

Специалисти от Гугъл са създали логаритъм, който може да проучва здравното положение на пациенти и да предвижда с огромна акуратност по кое време ще настъпи гибелта им, оповестява Bloomberg.

Новата стратегия е предсказала гибелта на жена в финален етап на рак на гърдата. Лекарите оценили вероятността кончината ѝ да настъпи скоро на 9.5%, до момента в който инструментът на Гугъл дал по-страшна прогноза - 19.9%. Пациентката умряла след няколко дни.

Разработчиците на софтуера са уверени, че той ще облекчи работата на медиците и ще им разреши да слагат по-точни диагнози. В отчета за гибелта на пациентката, оповестен през май, се акцентира медицинският капацитет на невронните мрежи. От Гугъл настояват, че новата технология може да помогне на лекарите да предсказват освен гибелта на пациента, а и риска от наново хоспитализиране и продължителността на престоя в болница.

За да сформира прогнозата си, логаритъмът употребява цялост от данни като етническа принадлежност на пациента, пол, предхождащи диагнози, резултати от лабораторни проучвания и други Според Гугъл основно преимущество на новата технология е способността да проучва информация, считана до неотдавна за безполезна за машини - да вземем за пример бележки на лекаря или показания от остарели диаграми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР