Специалистът в областта на управлението на конфликти и един от

...
Специалистът в областта на управлението на конфликти и един от
Коментари Харесай

Проф. Сървър: Вучич контролира сърбите в Косово чрез тайните служби

Специалистът в региона на ръководството на спорове и един от най-известните наблюдаващи на политическите събития в Западните Балкани Даниел Сървързаяви, че опитът на президента на Сърбия Александър Вучич да управлява сръбската общественост в Косово е сбъднат основно посредством повече силова политика към косовските сърби – посредством " Сръбска Листа ".


Във виртуална лекция, проведена от Асоциацията на самостоятелните интелектуалци " Дистрикт 99 " в Босна и Херцеговина, американският специалист сподели, че контролът върху косовските сърби се реализира и посредством сръбските секрети служби и мрежите за проведена престъпност в северната част на обитаемото най-вече с етнически сърби Косово.

„ В Косово откритият политически опит на Вучич да управлява сръбското население е изработен посредством " Сръбска Листа ". Но той също по този начин употребява сръбските секрети служби и техните съдружници в проведената престъпност, с цел да подсигурява, че сръбското население, изключително на север, ще остане лоялно към Белград, а не към Прищина “, сподели американският професор.

Това е потвърдено от терористичната офанзива на сръбските паравоенни формирования на 24 септември в село Банска в Звечан, увери той, само че въоръженото въстание, чиято съществена цел беше анексирането на северната част на косовската територия, беше предотвратено от косовската полиция и силите на НАТО в Косово (КФОР).

„ Оттогава Вучич клони все по-силно към Русия и Китай. Той безспорно се опасява, че Съединените американски щати (САЩ) и Европа ще изискат от него да се извини за протеста от 24 септември и да обещае, че това няма да се повтори ”, сподели известният американски професор, който отдавна се занимава с външнополитически разбор. Той акцентира повишаването на интензивността на медийната акция против албанците в Сърбия и потреблението на медиите от Вучич за поддръжка на неговата все по-автократична роля. Професорът приказва и за разрушителната роля на Вучич в Босна и Херцеговина и Черна гора./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР