Специалистът по отстраняване на проблеми“ на Ружа Игнатова и главен

...
Специалистът по отстраняване на проблеми“ на Ружа Игнатова и главен
Коментари Харесай

Шпионин и „дясна ръка“ на Ружа Игнатова изчезна мистериозно

Специалистът по „ премахване на проблеми “ на Ружа Игнатова и основен проектант на крипто измамата OneCoin е липсващ, заяви BBC. 53-годишният Франк Шнайдер беше под домакински арест във Франция в очакване на екстрадиция в Съединени американски щати, само че сходно на някогашния си началник Ружа Игнатова, е липсващ, преди да се изправи пред американското правораздаване.

Издирваната „ криптокралица “ се качи на полет на Ryanair от София до Атина през 2017 година, без да бъде забелязана в никакъв случай повече. ФБР предлага премия от 250 000 $ за информация, която ще докара до нейното арестуване.

Франк Шнайдер е изправен пред най-много 40 години затвор по обвинявания в машинация и пране на пари за хипотетичната си роля в машинация с криптовалута на стойност 4 милиарда $.

Френските управляващи потвърдиха пред BBC, че Шнайдер, който е имал гривна за следене на глезена, е избягал от електронното си наблюдаване.

Апелативният съд на Нанси е издал нова заповед за ареста му на 16 май, което значи, че местонахождението му е незнайно повече от два месеца.

Говорейки пред BBC, до момента в който беше под домакински арест през август 2022 година, Франк Шнайдер съобщи, че се съмнява, дали ще получи обективен развой в Съединени американски щати.

„ Страхувам се, че нямам достъп до правна система, в която мога да се защитя вярно “, сподели той за подкаста The Missing Cryptoqueen.

„ Процесът в Съединени американски щати е феноменално скъпо нещо за един обвинен. Ще коства милиони – сред пет и осем милиона е оценката в моя случай. Това са суми, с които не разполагам “.

Шнайдер беше задържан от френската полиция през април 2021 година, до момента в който кара със фамилията си покрай границата с Люксембург. Той прекара седем месеца в пандиза, преди да бъде пуснат под домакински арест.

От дома си в безшумно френско село той даде редица изявленията на публицисти, до момента в който работеше с юристи, с цел да оспори екстрадицията си.

Гражданин на Люксембург, Шнайдер е управлявал интервенциите на разследващата работа на страната, преди да сътвори личната си компания Sandstone.

Измамата OneCoin

е типична Понци скица, която съставлява опция за инвестиция в цифрова валута. Нейното „ лице “ Ружа Игнатова, разпространява схемата сред 2014 и 2017 година, обещавайки на спекулантите, че ще забогатеят, като купуват и имат това, което тя назова „ килъра на биткойни “.

Игнатова, известна още като The CryptoQueen, българска гражданка, която преди този момент е работила във финансовата промишленост, е примамвала жертвите с просветителни артикули, макар че в никакъв случай даже не е стартирала работеща блокчейн платформа.

Въпреки че точните числа към момента не са известни, се счита, че OneCoin е измъкнал от три милиона души по света цели 4,4 милиарда $. Този мащаб на измамата превръща  OneCoin в един от най-големите регулаторни провали в историята на цифровите валути.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР