Специалист-гастроентеролог от УМБАЛ Бургас организира кампания, посветена на здравето на

...
Специалист-гастроентеролог от УМБАЛ Бургас организира кампания, посветена на здравето на
Коментари Харесай

Гастроентеролог от УМБАЛ Бургас ще преглежда безплатно през ноември

Специалист-гастроентеролог от УМБАЛ Бургас провежда акция, отдадена на здравето на храносмилателната система. През м. ноември доктор Силвена Цветанова отделя дни, в които ще преглежда гратис пациенти с избрани недоволства. Това са: рефлукс (по-известен като " киселини " ), болки в стомаха, проблеми с черния дроб. Хората, които постоянно употребяват храна с изкуствени съставки и алкохол, също могат да се запишат за консултациите. Добре е да носят проучвания – например елементарна кръвна картина и чернодробни проучвания, в случай че имат правени такива, изясни доктор Цветанова.

Прегледите ще се правят в медицинския център на УМБАЛ Бургас – МЦ " Св. Николай Чудотворец ", който се намира до Спешно поделение. Предварителното записване е задължително  и се прави на тел. 0879 545082 и 056 816454 всеки работен ден сред 11 и 13 ч.

Д-р Цветанова е взела участие в изследвания, свързани със актуалния живот и метод на хранене. Те потвърждават, че в последните години гастроентерологичните болести се усилват. Причините са свързани най-много с метода на хранене и неразбираемите и изкуствени съставки в храната. Доскоро се е считало, че от чернодробни проблеми са застрашени хората, които злоупотребяват с алкохола и употребяват мазни храни, само че изследванията потвърждават, че това не е по този начин. Диабетиците, както и хората с високо кръвно също са застрашени от чернодробни проблеми.

Ноември е месецът, в който Световната здравна организация е посветила дни на разнообразни болести, директно свързани с метода на хранене. На 14.11 е Световният ден за битка с диабета, на 18.11 – Световният ден за битка с онкологичните болести. Последната седмица на ноември е отдадена на битката със затлъстяването. Специалистите-гастроентеролози са безапелационни, че в случай че едно заболяване бъде намерено в точния момент, то може да се излекува без никакви последици. И назад – дълго неглижираните проблеми със стомашно-чревния тракт могат да доведат до язва и рак.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР